Breaking dawn

Spinning är nog min träningsgrej tror jag, jag känner verkligen hur kul det är och då man är helt slut i kroppen blinkar ledaren till och man får verkligen kraften tillbaka till att fortsätta trampa. Men jag tror att jag ska fortsätta med medelpass just nu eftersom att jag känner mer på det och det är väl det som är meningen när man tränar, att man ska känna att kroppen och musklerna anstränger sig till max?

Efter träningen har jag i alla fall ätit, varit ute och gått tillsammans med Ellen i en timme och duschat såklart. Nu ska jag bara ta det lugnt, se på "Mamma, det är en kändis i köket" och så ska jag påbörja en ny bok. Den sista Twilight-boken hade jag tänkt mig, om den är lika bra som de andra böckerna ska det nog inte vara något problem.


Jag kommer sakna böckerna, så mycket!

Efter 29 dagar

Åh, första skoldagen avklarad. De lektioner som har hunnits med är bland annat idrott, svenska och mediakommunikation. Jag blev klar med min nobel-bok igår förresten, och så redovisade jag den idag. En aning nervös gick jag in tillsammans med Maria i rummet för att börja prata. Det gick tydligen väldigt bra, ett högsta betyg och ett MVG på pappret var vad jag fick, jag är ruskigt nöjd!
Jag skulle egentligen behöva städa mitt rum ganska rejält nu, men om en halvtimme ungefär ska jag iväg och träna spinning med Ellen. Men det ska nog gå bra och så får jag ta en kvälls-städning istället. Nu ska jag diska är det tänkt.

Puss!


Sovprat på seminarium

God kväll hörrni!
Jag har tillbringat hela min dag i Stockholm tillsammans med klassen och mediatreorna. Det var längesedan jag skrattade så mycket som på bussresan hem, oj. Men i vilket fall, i Stockholm var vi på Expressen och DN (tidningarna alltså), helt okej intressant men jag hade dessvärre förväntat mig mer. Det var riktigt häftigt att se alla deras löpsedlar under åren, inte alla men jag skulle tro att det var de bästa som hade plockats ut. Massor av löpsedlar alltså, allt från när kungen och drottningen gifte sig och till att John Lennon mördades. Därefter hade vi lunch och två timmars fritid, vi kilade runt på stan och jag hittade den finaste vårjackan som jag köpte, igår då jag åkte ifrån Johan såg jag en tjej som hade en likadan så jag var tvungen att fråga. Men ja, jag hittade den i alla fall och jag var överlycklig hela dagen. Efter fritiden var det dags för seminarium, det tråkigaste ever. Två timmar långt var det, en massa babbel om varumärken och hur man ska marknadsföra ett varumärke vilket vi redan har gått igenom i skolan tillsammans med våran lärare, ren repitition enligt mig. Jag hade extremt svårt att hålla ögonen öppna, jag somnade 5 gånger och pratade dessutom i sömnen 1 gång, bra jobbat Therese, bra jobbat!

+ Jag hittade som sagt min vårjacka som jag verkligen ville ha, jag är överlycklig fortfarande och nu hänger den på min dörr för att tas fram lite senare när det är fint väder och varmt framförallt.

- Seminariet var så dödligt tråkigt, jag hade lust att gå därifrån redan efter 20 minuter. Tack och lov satt Maria bredvid mig och väckte mig lite till och från. Men ja, tråkigare seminarium får man leta efter.


Här är den alltså, beige vårjacka från H&M.

Hemma från Götet

Nu är jag tillbaka igen efter en av de bästa helgerna i mitt liv, så fint har det varit, på riktigt! I lördags ganska exakt klockan 05.00 gick vi upp för att äta frukost och ta oss till stationen, sitta på en buss i drygt 3 timmar och anlända till vackra Göteborg. Vi gick på stan och shoppade en hel del. Runt två tog vi en taxi till hotellet för att ta det lugnt, bada jacuzzi och ta det lugnt. När klockan var 7 bestämde vi oss för att gå ner att äta, enligt mig var maten kass, helkass! Otrevlig servitris och knaprig pasta, suck! Men i vilket fall, det var supermysigt i alla fall och vet ni? När vi kom upp till rummet igen fick jag gå och lägga mig i sängen medan Johan ordnade i badrummet, jag fick absolut INTE komma in. När jag väl fick det hade han gjort det sjukligt mysigt, ni får se en bild alldeles strax.

+ Ibland behöver man helt enkelt vara tillsammans, ensamma så att säga. Jag trivs så oerhört bra tillsammans med Johan och det vet han mycket väl. Det har varit en otroligt mysig och fin helg. Hotellrummet var faktiskt över förväntan, även Göteborgs utbud, jag trodde inte jag skulle hitta sådär jättemycket men jodå. Jag hittade faktiskt den blå klänningen jag visade i förra inlägget, sådant gillas!

- Servitrisen förstörde verkligen hela middagen, i alla fall enligt mig. Otroligt otrevlig och jag tycker inte man ska arbeta inom något service-yrke om man inte kan bete sig, vare sig man har en dålig dag eller inte ska man visa sitt bästa humör mot kunder. Jag blev lite sur på mig själv, i början av lördagen var vi inne på Lush och köpte badbomd, jag stod ett bra tag och kollade på olika ansiktsmasker eftersom min hy har blivit så oerhört dålig på sistone. Expediten introdocerade mig för en hel del olika "sorter" men eftersom de ska förvaras kallt beslutade vi att gå dit nästa dag, idag alltså. Dessvärre så märkte vi att butiken inte öppnade förrän klockan 12 idag och vår buss gick redan klockan 12.10, det skulle nog ha blivit lite stressigt. Lite småtråkigt men nästa gång så!


Hur mysigt ser det inte ut? Ni ska också veta ett hela vägen fram till badkaret stod det fullt
med värmeljus. Jag har en väldigt romantisk pojkvän!


Sköna Göteborg nattetid, från hotellrummet.


Min fina pojkvän, Johan! <3

Dresses

Nu är alltså praktiken slut, tråkigt tycker jag men det lät inte alls omöjligt att få sommarjobb i alla fall. Det gillar vi!
Jag tänkte mest bara visa två klänningar jag nästan tycker är ett måste nu till sommaren, vad tycker ni?




Mums tycker jag!

Varenda skavank

Jag räknade just ut att igår var det exakt ett år sedan jag och Johan träffades för första gången, lite småfint sådär. Jag kommer ihåg att jag vaknade klockan halv 5 första gången, somnade om till 5 för att jag var så nervös. Gick alltså upp vid 5 och fixade allting som skulle fixas. Han anlände klockan 10, ganska exakt om jag minns rätt. Jag hade med mig Mickis och för att återigen dra upp det jag alltid får höra fick han aldrig någon kram när vi sågs första gången, trots att vi då hade skrivit i 3,5 år. Resten av dagen följdes av rådnande kinder, fina kyssar och en massa pirrande i magen bland miljoner av fjärilar.

Ett år sedan jag började känna mig otroligt lycklig, eller för att vara exakt, ett år sedan och en dag.
Du vet att jag älskar dig, varenda del av dig, varenda skavank.

Panikångest?

Sån ångest jag har innan jag åker iväg någonstans, det spelar faktiskt ingen större roll vart jag ska om det så bara är några mil från stan och stanna där några dagar, samma ångest varje gång. Jag tycker helt enkelt inte om att packa....
Men nu är det gjort i alla fall, packat och klart, allting (förhoppningsvis) är med. Tveksamt om jag hinner blogga något imorgon, men ja, vi får se helt enkelt.

Nu tänker jag skriva ett fint inlägg, det kommer väl ta typ.....20 minuter eller så.
Vänta med spänning gott folk.
Puss!


Frukostfika

Näst sista dagen på Bildstudion alltså, en aning sorgligt måste jag säga eftersom jag har trivts extremt bra där, hellre där än skolan faktiskt, men jag kan ju inte riktigt klara mig utan de i klassen hur länge som helst. Vi bestämde i alla fall att vi ska ha en frukost-fika imorgon eftersom det är sista dagen för både mig och Frida. Men det blir nog trevligt i vilket fall som helst.

Snart är det spinningdags, jag är pepp som tusan, lite i alla fall. Men det blir nog bättre när jag kommer dit skulle jag tro. Vi hoppas på det i alla fall, eftersom vi ska träna dubbelt idag, direkt efter spinningen ska vi åka ner mot Duveholmshallen och köra vattengympa med alla 40+are.

Men ja, vi hörs senare!
Puss.

Kom, ge mig sommar!

Jag satt och kollade på gamla sommar-bilder nu från förra året och som jag började längta! Som jag vill kunna vara ute hela natten, få massor av myggbett att klia sönder nästa morgon. Som jag vill kunna vakna och känna den här riktiga "sommarlukten" eller att man känner att det har regnat hela natten. Sitta på altanen och äta frukost, massor av frukost, mjölk och jordgubbar och vara så extremt trött för att därefter vakna till liv och åka ner till sjön för att bada. Ligga på en brygga och sola för att komma hem på eftermiddagen, röd som en kräfta eller om man har tur, en början till en snygg bränna.

Här är några av de bilderna som väcker min sommar-längtan till liv.


Söderköping tillsammans med familjen & Johan

Mallorca tillsammans med mor.

Johans sommarstuga Torsö i slutet av Juli.

Alla treor tog studenten, ett år kvar, shalalalala!

Göteborg tillsammans med Mickis, Ellen, Johan och några fler. Början på sommaren.

Jag längtar till sommaren!


En envis en

God kväll hörrni!
Så gott det var med våfflor, otroligt vad man uppskattar riktig mat när man inte har något kök. Men det går framåt med arbetet i alla fall och om jag har förstått det rätt så ska de börja lägga golvet imorgon.

Just det, jag har glömt bort att berätta en väldigt rolig grej för er, i söndags skulle farmor och farfar skjutsa oss till Nyköping eftersom en klasskompis till Johan skulle hämta honom där. Men tiden ändrades så vi skulle ringa till dem för att berätta det men efter att jag hade ringt ungefär 5 gånger och fortfarande inget svar så bestämde vi oss att åka dit och se om de var hemma eftersom de alltid svarar i telefon. Så ja, vi åker dit, knackar på och kliver in. Där sitter farmor och farfar i soffan helt avslappnade, äter frukt och ser på TV.

(Jag) - Har ni varit iväg någonstans?
(Farmor) - Nej nej, vi har varit hemma hela tiden.
- Varför har ni inte svarat då?
- Jaha, var det du som ringde, jag trodde det var den där från Afrika som vill sälja en massa saker.
- Haha, nej det var jag som ringde.
- Ja, jag sa det nu sista gången du ringde; Det var en envis en!


Åh min farmor är så rolig och snäll.
<3

I will wrap you in my arms

Jag är på ett väldans Twilight-humör idag, mums! Spinningen gick i övrigt skitbra faktiskt, jag trodde ju att det var bas-pass men icke, när vi väl börjar trampa kommer det fram att det är ett medel-pass. Men jag gav mig inte sörrni, jag trampade på där och hängde med jädrans bra faktiskt, kanske ska satsa på medel-pass istället.

Men i vilket fall, jag är på Twilight-humör som sagt, när jag kommer hem från farmor och farfar ska jag se filmen ytterligare en gång och för att göra er lite extra uppmärksamma tänkte jag låta er lyssna på ett av alla musik-stycken som spelas i filmen.

Lyssna och njut!

Robert Pattinson - Let me sign

07.00

Inte fick jag sova ut i morse inte, klockan 7 började dom borra och "putsa" golvet, jag upprepar; KLOCKAN 7! Så ja, vad finns det att göra? Jag la huvudet under kudden och sov vidare till klockan var halv 8 och kollade på Vakna med The voice istället. Jag fick sluta tidigare också, så skönt så, det känns som att våren är på väg till den lilla staden Katrineholm, eller, det finns fortfarande snöhögar kvar men det börjar faktiskt bli lite varmt och solen har tittat fram hela dagen.

Dagens planer är att damma mitt rum, det är extremt dammigt så jag är glad att jag inte är allergisk mot det i alla fall. Därefter ska jag iväg på spinning klockan 17.30 och efter träningen ska jag, lillebror och pappa förhoppningsvis åka till farmor för att få våfflor, mums!
Men nu ska jag försöka äta något innan träningen så jag inte är alltför hungrig eller får håll.
Puss!


Study-dag

Hemkommen från praktiken och inga som helst planer för dagen, jag skulle kanske ha skrivit en lista i morse. Men några saker som jag ska göra är i alla fall plugg, jag ska sätta tänderna i psykologin och försöka läsa ett x antal sidor i min bok, sen måste jag duscha också....vad många saker det är man ska göra när man väl börjar räkna upp dom. Jag tror jag tar duschen först, byggarna har sprungit in och ut hela dagen troligtvis så det är svinkallt här hemma, brrr!

Men ja, jag ska väl sätta igång då, så jag får något gjort.
Puss!

Våffeldagen - panik

Ja ni, sista veckan på praktiken och just för tillfället är Bertil på lunch, väldigt lugnt och bara få kunder som vill ta ID-foton och liknande saker. Vi pratade om morgondagen förut, det är ju våffeldagen som vi alla vet, men hur tusan ska jag fixa mina våfflor? Panik! Jag får helt enkelt sitta på golvet och vispa till smeten och vakta den med mitt liv så hundarna inte äter upp den. Förra gången jag gjorde speciella våfflor gjorde jag dem rosa och gula, den här gången ska jag försöka mig på att göra choklad-våfflor, samt rosa och gula såklart. Jag tror det blir fina fisken det, kanske ska jag bjuda över söta Tuva som vi var hos igår, kvällen slutade med att hon somnade i mitt knä, mysigt enligt mig i alla fall.

Men ja, vi satsar på choklad-våfflor i alla fall, önska mig all lycka i världen.
Det lär behövas när man inte ens har en diskbänk att stå över och vispa.
Puss!


Ni vet sånna här listor...

Byggarna var faktiskt förvånandsvärt tysta i morse så jag fick sova till halv 9, prisa Gud, här kommer skatteåterbäringen! Nu på morgonen har jag hunnit med att boka ett spinningpass också, ätit frukost och duschat. Jag tror jag tycker om när mitt liv styrs lite av planering. Jag gillar helt enkelt när jag har fullt upp, måste passa tider och rusar runt för att hinna med allt som är planerat. Av någon konstig anledning kollade jag på "Sanningens ögonblick" i söndags, det var då en kille som tävlade och frågan var; "Styrs ditt liv av listor?"

Mitt svar på den frågan skulle absolut bli ja, jag älskar att skriva listor på kvällarna eller innan jag går iväg till skolan/praktiken. Det kan vara småsaker som att plocka ögonbrynen, duscha eller bädda sängen. Jag tror jag gillar det så mycket för jag känner verkligen hur jädra bra jag är när jag väl har strukit över allting på listan och det bara är fritid kvar. Men nu ska jag börja tänka på praktiken kanske, vi hörs senare.

Puss!

"Han sa till sin flicka:"

En av de finaste låtarna som skrivits på svenska enligt mig.

Cornelis Vreeswijk - Jag Hade En Gång En Båt



Puss och godnatt för min del.
Imorgon blir det upp hyffsat tidigt, se på Vakna med The voice och duscha.

Tak-brak

Åh hej och hå vilken dag hörrni! Jag vaknade klockan 8 av att byggarna hade intagit vårt hus och rivit ner taket, det donade och lät hela morgonen och vips var min fina morgonstund förstörd. Men jag antar att det blir så när man börjar sent. I vilket fall så var Frida sjuk idag så det var bara jag och Bertil på Bildstudion idag, vi talade bland annat om sommarjobb och fotografering senare i veckan, jag tror inte det är alltför omöjligt faktiskt, eller....det var inte så jag tolkade det i alla fall.

Jag har tränat idag också, styrketräning, mina ben är alltid helt skakiga efteråt, speciellt när man tar i max. Fint gick det i alla fall och det här kommer bli en riktig träningsvecka. Eftersom vårat kök är sönderrivet så får vi inte någon riktig mat på drygt två veckor, yey! Ikväll var vi iväg till Åsa, Hasse, Tuva & William och fick hemmagjort potatismos med falukorv, allvarligt talat är det helt sjukt gott när man ätit toast 3 dagar i sträck. Men nu mina kära vänner ska jag göra klart min överraskning för Johan, som jag tycker om överraskningar, speciellt att göra dom. Ännu roligare än att få.

Puss 

Nya tag

Ja, ny vecka, nya tag. Nu har jag varit sjukligt onyttig hela helgen, det är nog bäst att börja tänka lite om jag hade planer på att vara snygg till sommaren. Imorgon ska jag i alla fall styrketräna tillsammans med Mickis och Ellen, förra veckan hade jag träningsvärk i benen och armarna tills torsdag så det ska nog gå fint.

Men som vi sa då, ny vecka, nya tag och jag får börja tänka lite längre än till kylskåpet.
Puss & godnatt!

Sunday bloody Sunday

Så var det söndag ännu en gång, usch och fy. De tar död på mig, speciellt när min finaste kärlek alltid ska åka ifrån mig på söndagar, sådant gillas inte. Nu kommer det alltså en ny vecka, sista veckan på praktiken och det gör mig knappast mer pepp, tillbaka till skolan utan tidningen kommer inte bli kul. Men för att hitta lite inspiration kollade jag upp hur många dagar det är till speciella händelser i mitt liv.

Göteborg tillsammans med Johan - 6 dagar
Sälen tillsammans med familj & Johan - 11 dagar
1 år - 13 dagar
Sommarlovstart - 83 dagar
Kreta - 102 dagar
Emmaboda - 130 dagar
18 år - 160 dagar


Nu tror jag att jag har hittat en bra start på veckan här, bara att längta så mycket som möjligt så det går snabbt till Göteborg. För er som inte har förstått det så åker jag och Johan till Göteborg för att fira våran 1 årsdag samt att tillbringa lite tid ensamma, bara vi två. Eftersom vi är i sälen då så beslutade vi att det skulle bli bäst om vi åkte till Göteborg istället. Nu ska jag fortsätta se på Wipeout.

Puss!

Efterlängtade helg

Gårdagen var fin, väldigt fin. Trevligt folk och god mat, jag kom hem runt halv 1 efter att Johan hade kommit och hämtat mig vid stationen och därefter skjutsat hem Clara, Louisa och Maria.

Dagen har bestått av att få ut resten av alla möbler ur köket, så nu ser man vårat gamla fula golv och tapeter. Om jag har fattat det rätt så ska de börja göra iordning imorgon. Ni får se före och efter-bild när det är helt klart, jag hoppas i alla fall att det blir grymt snyggt. Vi hoppas på det bästa, men nu ska jag försöka sätta mig in lite i hockeyn och hänga med lite, så ska vi fundera ut vad vi ska äta tills ikväll eftersom vi inte kan använda köket då allt är utplockat. Suck, det kommer bli två långa veckor framöver......

Puss!

Träningsschema v. 13

God morgon.
Jag ringde för en halvtimme sen till min fina pojkvän för att väcka honom, igår lovade han att han skulle vara pigg och ja, pigg var väl kanske inte riktigt rätt ord för vad han var. I vilket fall har jag hunnit med ganska mycket nu på morgonen, ätit frukost, sminkat mig, ringt Johan som sagt och dessutom har jag bokat ännu ett spinningpass nästa vecka.

Enligt mitt träningsschema kommer min vecka se ut såhär;
- Måndag styrketräning armar, ben och mage på Nautilus
- Tisdag ledigt eller kondition kanske, vi får se. En promenad blir det i alla fall
- Onsdag spinning klockan 19.15
- Torsdag spinning klockan 17.30 och klockan 19.00 vattengympa nere i Duveholmshallen.

Jag tror det kommer bli en bra vecka, fin träningsvecka i alla fall.
Nu ska jag klä på mig ytterkläder och promenera till praktiken.
Puss!
 

It burns!

Jag känner mig helt slutkörd och helst av allt skulle det vara skönt att lägga sig ner i sängen och sova hur länge som helst. Spinningpasset gjorde susen ska jag säga, jag är dödstrött i benen och eftersom jag redan hade förjävlig träningsvärk så är det inte bättre nu i alla fall, under hela passet kändes det som att min rumpa och mina lår förbrändes till ingenting, extremt skönt när man verkligen känner att musklerna jobbar till max och att man knappt kan sluta skaka efteråt. För tillfället vill jag inte ens spänna benmusklerna med rädsla att de ska slitas sönder, ungefär. Men skönt var det och man får tänka framåt mot sommaren, jag får ha det som motivation helt enkelt. Men jag känner mig på ett väldans musikhumör, jag kan inte sluta och bara stänga av, det funkar inte riktigt så.

Men nu ska jag först och främst boka ytterligare ett spinningpass nästa vecka,
och så blir det ju vattengympa imorgon.
Se framåt var det ja.....
Puss

My heart skips a beat


Chester See - God Damn you´re beautiful

AF 70-300mm

Mina damer och herrar, låt mig presentera Frida!
Frida arbetar på Bildstudion där jag har praktik som ni vet, det är alltså tillsammans med henne och Bertil "tha boss" som jag tillbringar mina dagar med. Jag är så otroligt avundsjuk på henne, om 5 veckor åker hon till USA i....en månad om jag minns rätt (?) och därefter ska hon arbeta ett halvår utomlands i varma Cypern. Åååååh, jag är avundsjuk!

I alla fall så kom mitt fina objektiv hem idag, ett Tamron AF 70-300mm. Det går alltså att zooma längre än mitt standardobjektiv och det går även att ställa in på macro. Hur bra som helst.


Som jag sa; låt mig presentera Frida.

Praktikdag nr. 13

Yey, händeselrik dag.....icke! Vi har skyltat om och det var faktiskt varit inne några få kunder, det är ju alltid trevligt. Speciellt när dom är trevliga och inte så vräsiga och man helst vill säga "Nehe, men om det här inte duger kan du ju göra det själv om du vill", men är man i affärsbranchen så är man.

Jag och Frida kom på en idé för att "locka" kunder, vi lägger oss i skyltfönstret en heldag, kollar i fotoalbum och läser böcker, med täcke och allt. Jag tror i alla fall att det skulle locka ganska många, kanske inte att gå in i butiken men erkänn att det är ganska annorlunda? Det skulle ju få folk att märka butiken i alla fall.
Nu ska jag lägga in lite bilder så det kommer nog ett inlägg om några minuter.


Puss


Så bra flickvän är jag...

Åååh God morgon. Jösses vad jag har sovit gott i natt, riktigt bra. Det enda dåliga är att Johan skulle ringa när han kom hem, även fast jag sov men jag har inget minne av att han ringde, dessvärre så när jag kollade min mobil i morse så hade han tydligen ringt och jag hade svarat? Hm, en så bra flickvän är jag..

Snart ska jag iväg till praktiken och när jag har slutat ska jag träffa fina Frida. Därefter hoppas jag att jag hinner hem för att hämta träningskläder till spinningen, jag är redan extremt pepp så jag hoppas att det sitter kvar resten av dagen, min träningsvärk är förjävlig rent ut sagt, jag kan knappt gå upp för trapporna på praktiken och att sätta sig ner på en stol är knappt att tänka på. Men dom säger ju att man ska röra sig så mycket som möjligt när man har träningsvärk så ja, jag får väl lyssna antar jag. Men nu ska jag nog försöka dra mig upp ur sängen och borsta tänderna, samt sminka mig.

Ha en bra dag allihopa,
har ni sett hur extremt fint väder det är idag?
Puss!


Praktikdag nr. 12

Dagen har varit otroligt lugn och jag fick gå redan vid halv 3, inget jag klagar på med det här fina vårvädret som var idag. Tyvärr blev det kallare mot kvällen men i alla fall, njut varje sekund är mitt tips! Mja, något mer intressant om dagens praktik kan jag inte komma på.

Ellen kom och mötte mig så vi gick iväg till Friskis för att fixa spinningkort, så för att peppa oss lite extra så bokade vi in oss på ett pass redan imorgon. Så imorgon, från 19.15 och en timme framåt sitter jag på en smal spinningcykel som glider uppåt och svettas som en gris, förhoppningsvis. Det är ju meningen att man ska bli trött och svettig så ja, varför inte. Men nu ska jag försöka komma igång med min nobel-bok, önska mig lycka till.....jag lär behöva det.

Puss!

Ballar av stål

Jäklar vad jag har ont i benen, vi körde utfallssteg och massor av armar, samt kondition. Jag kommer sova väldigt bra i natt verkar det som just nu. Nu ska jag bara sitta i sängen, läsa min tråkiga nobel-bok och vid 21.55 så är det premiär för "Ballar av stål". Jag tycker det verkar hur roligt som helst, om ni har sett den amerikanska versionen så förstår ni.

Puss!

Praktikdag nr. 11

Så var vi inne på näst sista veckan på praktiken, hälften har gått.
Måndagar är självklart sega, ingen större skillnad från skolan där alltså, inte mycket kunder men jag har i alla fall redigerat fler bilder som jag tog på Ellen i fredags och därefter skrivit ut dem på matt papper, skitsnyggt! (Y)
Jag får se om jag ska försöka hitta några snygga ramar att sätta in dom i kanske, vi får se helt enkelt.

Fler planer för idag? Om ungefär.......20 minuter ska jag ut och springa en sväng med hundarna, ny vecka, nya tag med träningen. Vid klockan 6 ska jag iväg och styrketräna på nautilus tillsammans med Mickis och Ellen. Jisses vad vi kommer vara snygga till sommaren, om vi håller i våra löften vill säga. På torsdag är det även dags för vattengympa, hur kul låter det inte liksom? Vi har faktiskt väldigt duktiga där ett tag och höll i det men nej, det rann ut i sanden. För att peppa oss lite till ska vi även köpa ett spinningkort på Friskis, 800 kr för ett halvår. Så ja, nu ska vi bara se till att vi håller våra löften och blir snygga till sommaren, försöka duger ju.


Visst blev det snyggt?

Back to the beginning

Återigen längtan efter kramar och ömhet, två veckor.

Fotografering 13/3

Nu har jag fått tillåtelse av Ellen att lägga upp dessa bilder,
jag är nöjd i alla fall.









Enligt både mig och Ellen är den sista den bästa bilden.
Puss

Praktikdag nr. 10

Ingen uppdatering igår inte, men strunt samma. Idag är det fredag, fredag den 13'e, ingen otur än så länge men det kommer nog senare. Jag har fotograferat Ellen i studion idag, jag får se om jag får tillåtelse att lägga upp någon bild här men med lite blinkande med ögonfransarna så ska det nog inte vara några problem. Men vi får se som sagt.

I övrigt fick jag sluta en timme tidigare idag för att umgås med Johan istället, väldigt snällt tycker jag.
Puss!

Vila i frid

Usch, det är så hemskt!
Vi tänker alla på dig och anhöriga.
Vila i frid, Fredrik!



Praktikdag nr. 8

Jag tror jag är på väg ner i en blogg-svacka, ingen vidare uppdatering alls de senaste dagarna. I vilket fall så klarade jag igår av att rulla in en APS-film i rullen, jag är överlycklig, det ökar bara mina chanser till sommarjobb förhoppningsvis. Men nu ska jag pris-sätta nya varor som vi fått in nu på morgonen.

Vi hörs senare vänner!
Puss!

Praktikdag nr. 7 & dålig update

Inte alls någon vidare uppdatering igår inte, praktiken var lika fin som vanligt. Dessvärre var det strömavbrott i hela butiken i ungefär 1½ timme på morgonen, vilket ledde till sura kunder, ingen växel och andra småproblem som kommer utan ström. Men det löste sig ju bra i alla fall. På lunchen införskaffade jag mig äntligen den svenska versionen av "Så länge vi båda andas", ni vet sista delen av Twilight-böckerna, hurra för det och nu måste jag verkligen börja läsa den tråkiga nobel-boken. Det vill säga boken "Ben, ute i världen" som är skriven av nobelvinnaren Doris Lessing, hm, låter det lockande? Njäääääää...

Men ikväll kommer Johan hit, äntligen! Så stannar han till söndag, enligt mig blir det förhoppningsvis perfekt.
Förresten var den här låten på framsidan av MSN -nytt idag i förrgår men tack och lov hittade jag den versionen på tuben också, så nu tänkte jag, jag är ju en god människa så jag låter er dela den med mig. Den är faktiskt sjukt bra, lyssna och njut!

Måns Zelmerlöv - Hope and Glory (acoustic)

Illa illa illa

Usch, jag mår verkligen inte alls bra idag, jag har haft jordens huvudvärk sedan igår kväll och jag har, sedan jag vaknade känt ett litet illamående krypa fram. Vi hoppas att det inte är någon hemsk sjukdom som börjar smyga in i min kropp, jag tycker sannerligen inte om att vara sjuk och ännu mindre att vara smått krasslig.
Anna sov hos mig i natt i alla fall och det var väldigt trevligt, mycket skratt blev det och vi släckte ned i huset när klockan var 12 ungefär. Men ja, jag ska ta en tablett och sen försöka vila lite så huvudvärken går över, vi får se hur det går, suck.

Puss
18 days left <3.

Praktikdag nr.6

Hallå allihopa!
Praktiken går bara bättre och bättre, nu kan jag i princip kassan helt och har dessutom börjat att ta emot beställningar, är inte det ganska bra? Dessutom beställde jag idag ett nytt objektiv till mig själv, ett teleobjektiv från Tamron, det bästa med att praktisera i en butik är att man får de saker man köper till nettopris, hur bra som helt ju!
Men ja, jag slutade vid 16 som vanligt och åkte iväg och tränade med Ellen direkt, så duktigt så, och nu sitter jag och väntar på att Anna ska komma så vi kan äta våfflor, jag börjar bli lite småhungrig!

Puss så länge.

Goodnight sweetheart

Oj sicken dålig uppdatering det har varit idag. Familjen har i alla fall åkt till Sälen nu och jag har tillbringat min kväll med att se bandylaget KVBS ta sig till elitserien, lagat mat och skrattat så jag gråtit. Men det blir lätt så när man är tillsammans med Mickis & Ellen, i alla fall för mig. Men nu ska jag nog försöka sova, eller en film ska jag nog se innan men ja, sov gott allihopa!


Grattis till KVBS!

Puss

There goes my hero

Vet ni hur fin min bror är? Vi satt och åt nyss och vi pratade om ett disco han hade varit på igår. Samtalet löd ungefär såhär:

- Men det var dåligt, dålig musik, inga snygga tjejer och så gick högtalarna sönder.
- Aha, inga snygga tjejer alltså.

Efter ett tag så kom vi in på Molly Sandén.

- Men Molly Sandén är ju skiiiiitsnygg ju!
(Mamma) - Ja, hon är riktigt snygg faktiskt.
- Men du kan ju inte tycka att hon är snygg fattar du väl, jag har ju killhjärna!
- Men jag tycker din syster är väldigt snygg.
- Ja, hon är söt när hon sover men när  hon är vaken är hon skitsnygg.

Jag tycker i alla fall att det var väldigt snällt sagt.
ILY <3 

Run Forrest, Run!

Underbara lördag! Igår var det bowling, jag kom trea av fem spelare, ganska bra eller hur? Idag har jag sovit extremt länge, ätit frukost och hållt mitt löfte genom att ha sprungit med hundarna en bra sväng, hurra för mig! Men nu ska jag kasta mig in i duschen, jag och Mickis ska uppenbarligen på basketmatch klockan 5, och ja, klockan tickar så att säga.
Puss


Världens bästa vän.
(Bilden är tagen på hennes 18-årsdag)

Praktikdag nr. 5

Äntligen helt, så extremt skönt men jag skulle lika gärna kunna praktisera resten av helgen, i och för sig är det väldigt skönt att sova ut för en gång skull. Även om jag inte börjar förrän klockan 10 varje dag så blir jag väldigt trött, jag är en otroligt morgontrött människa som hatar att gå upp tidigt och älskar att gå och lägga mig sent. Idag har jag i alla fall försökt få det att funka med APS-rullarna,  jag fick äntligen fast den men jag snurrade in den åt fel håll så den föll ut igen, suck! På måndag ska jag försöka igen, mitt tålamod börjar tryta men jag ska bannemig fixa det. Därefter har jag mestadels fixat till KAIK-bilder som min handledare tog igår. Men ja, nu är det helg och jag ska lägga allt  åt sidan, ikväll står bowling på schemat.

Puss! 

O.C

Det har nog varit den sämsta uppdatering på länge nu, dagen  har helt enkelt gått för snabbt för att jag ska kunna skriva något vettigt. Jag har tillbringat mestadels av kvällen att sitta i sängen och se på O.C, löst korsord och varit allmänt osocial. Men imorgon är det fredag och då ska jag sova, jag känner på mig att det blir en kanonhelg, trots att jag inte har planerat något förutom bowlingen.

Puss!


Praktikdag nr. 4

Det har nog aldrig varit så lugnt som det var idag, innan lunch satt jag och fixade med diabilder och scannade in dom i datorn, lunch sen tillsammans med Anna och därefter har jag försökt lära mig hur man pillar i APS-rullar i de tomma burkarna, hur klurigt som helst och efter en halvtimme eller något gav jag upp och lät proffsen göra jobbet. Inte alls många kunder men jaja, jag överlever.

Jag har i alla fall fått ett samtal från läkaren som skulle ringa idag och efter att ha förklarat allting och fått fram vad jag vill så fick jag till slut ett ja och en remiss är skickad till Sophiahemmet. Så ja, det har jag fixat till idag i alla fall, skönt att få något gjort trots att det har varit en extremt seg dag. Men imorgon är det äntligen fredag och då ska jag iväg och bowla med Mickis & Ellen, trevligt! Förresten ska jag försöka hålla mitt löfte om att träna 3 gånger den här veckan, vilket betyder att jag måste träna fredag, lördag och söndag.....jag tror jag minskar löftet till 2 gånger istället. Nästa vecka satsar vi stenhårt!

Puss!

Recension - Män som hatar kvinnor

Åh så fruktansvärt bra filmen var, det kan nog vara en av de bästa svenska filmerna som har gjorts! Noomi Rapace är kanon som Lisbeth Sallander, ni som har läst boken vet att hon är väldigt kall, hård och visar inga större känslor än ilska, Noomi blir i princip som en spegelbild av Lisbeth i boken. Likadant Michael Nyqvist var suverän som Mikael Blomqvist, båda två passade utmärkt till sina roller. Jag blev inte det minsta besviken på filmen i alla fall, eller jo, lite.

Min besvikelse handlar helt enkelt om att en skådespelare var helt fel för rollen eftersom att han/hon i vanliga fall spelar väldigt goda roller, men i Män som hatar kvinnor blir det tvärtom, för några sekunder drogs jag tillbaka till några av hans/hennes mest komiska roller, inge vidare bra om man vill skapa den rätta stämningen.

Men som sagt, otroligt sevärd så om ni inte har något annat för er föreslår jag att ni ser den på bio!
Nu ska jag sova så jag orkar gå upp imorgon.
Puss!

Biotajm - Män som hatar kvinnor

Jag känner att jag har blivit en riktig bio-människa, helt otroligt. Ikväll ska jag, mamma, Bisse och Anna se på "Män som hatar kvinnor", ni vet, filmen hela Sverige pratar om i princip? Stieg Larssons bok som har blivit filmatiserad nu, alla böcker som han har skrivit i Millenium-serien är helt otroligt bra. Förmodligen kommer den här serien bli likadan som Twilight-serien, jag vill bara ha mer och mer. Jag har fortfarande inte tröttnat på Twilight och det var ändå förra året jag läste alla böcker på mindre än en månad och därefter har jag sett filmen ett x antal gånger. Nu kan jag knappt vänta tills den andra boken kommer ut på bio, ännu mindre att den sista boken ska översättas.

Bara för att jag hade lite tid över nu så var jag tvungen att leta lite, den fjärde och sista Twilight-boken kommer ut på svenska den 12 mars, den engelska översättningen är Breaking Dawn men kommer att översättas "Så länge vi båda andas" på svenska. Hemskt vilka fina översättningar det är, fina småtexter sådär.
Första boken heter ju "Om jag kunde drömma", andra heter "När jag hör din röst" och den tredje heter "Ljudet av ditt hjärta". Fina titlar sådär.

Nu ska jag iväg på bio.
Puss!

Praktikdag nr.3

Det är helt otroligt hur snabbt dagarna går nu, helt extremt, det känns som att jag är där i 3-4 timmar varje dag trots att jag är där från 10 till 16, alltså 6 timmar. Det är ju verkligen inget negativt utan det är hur roligt som helst och jag känner att jag verkligen trivs och har fått superbra kontakt med min handledare och Frida som jobbar där istället för sin syster som är mammaledig, om jag har fattat allting rätt.
Det bästa med allt är att jag förhoppningsvis har chans till att få sommarjobb där viket jag är jättesugen på, så nu får vi hoppas mer än vanligt och om vi ska hoppas ännu mer så kan vi lika gärna hoppas på lite helgjobb, det är ju aldrig fel liksom. Men ja, jag har verkligen ingenting att klaga på idag, allt är frid och fröjd!

4/3 - 11 <3

Godmorgon allihopa!
Innan jag far iväg till praktiken tänkte jag bara nämna en viktig sak med dagen.



11 månader tillsammans med min prins.
Mitt liv fungerar inte utan dig <3

Shout out louds

Ett sista litet inlägg här ni innan jag knyter mig och pratar med min älskling. Under tiden jag pluggade satt och och lyssnade på samma band hela tiden,  ni som inte har hört dom har verkligen missat något. Mina damer och herrar, låt mig presentera;

Shout out louds!


Tonight I have to leave it - Shout out louds


Samma låt men så himla mycket finare video!


Impossible - Shout out louds

The comeback - Shout out louds

Ready to go

Yes, hurra för mig! Nu är jag äntligen klar med bokrecensionen i engelskan, om ni undrar så heter boken "The best little girl in the world" och handlar om Francesca, en 15-årig tjej som sakta men säkert glider in i anorexia-världen. Då hon väger ungefär 31kg tas hon in på sjukhus för att hon inte ska dö, hon går ytterligare ner flera kilo på sjukhuset och hon är inte förmögen att kunna gå själv. Hemskt enligt mig i alla fall, extremt bra bok, jag rekomenderar den starkt i vilket fall!

Puss!


Latmask!

Vad sur jag blir på mig själv, jag har ingen som helst lust att träna förutom nu, på kvällen runt 20-21. Jag behöver verkligen träna just nu och nej, jag får ta mig i kragen litegrann, innan veckan är slut ska jag ha tränat minst tre gånger, ska vi säga så? Det låter bra tycker jag allt, imorgon ska jag på bio klockan 8 så det får nog bli innan det isåfall, vi får se hur det blir med den saken. Jag tror att jag förhoppningsvis är inne i en strunt-samma-det-gör-inget-att-vila-en-dag-till-svacka, en väldigt lång svacka för att vara jag men nu sjuttsingen ska jag komma igång igen, hejja hejja!
Det är ju lite onödigt om man slänger bort en massa muskler man har tränat fram liksom, slöseri rent ut sagt, men nu ska jag skriva ner mina tankar om boken jag precis skrivit om. Jag tror det kommer bli ganska rörigt eftersom jag vill säga så mycket om den, den var ruskigt bra faktiskt  när man väl kom in lite i den så ja, vi får se hur mycket Brenda föstår av recensionen.

Puss!

Praktikdag nr.2

Vilken dag, i 5 timmar höll vi på med en order på ungefär 1700 bilder och när det är cirkus 400 bilder kvar knasar sig skrivaren och det blev superkonstigt, vi löste det i alla fall och ordern blev klar. Till råga på att hade jag av misstag sönder en diabilds-film, Frida gav den till mig och sa att det var bråttom eftersom kunden vill ha den efter en timme tillsammans med tre andra rullar, jag gjorde precis som vanligt och efter att de blivit körda i maskinen så upptäckte vi att det var diabilder, vilket betyder att de inte kan köras i den vanliga maskinen för då förstörs bilderna, good work Therese, very good work! Annars har dagen bara flugit fram, jag har otroligt roligt på Bildstudion och det är riktigt roligt att praktisera där, jag hoppas alla andra klasskompisar har det lika bra?

Nu ska jag skriva bokrecension så jag får skriva mer ikväll istället.
Puss!


Cold, ICEcold - repeat?

Ytterligare en dag är förbi, inte alltför mycket har blivit gjort förutom att ha fått en telefontid med en dansk läkare, vi får se hur mycket som blir rätt under den konversationen men vi får hoppas att hans svenska är som Mads Michelsens ungefär. Därefter har jag följt med ner till ishallen för att se BJ's match, uruselt gick det mot Enköping och de förlorade med 10-2, dåliga domare skyller vi på helt enkelt, nu mina damer och herrar är mina fötter återigen is!

Men nu ska jag sätta tänderna i en engelskarecension som ligger och skräpar.
Puss & godnatt! 

Praktikdag nr.1

Så var första dagen på praktiken avklarad, jösses vad roligt det har varit! Allting har flutit på überbra och jag har fått gjort massor av saker redan första dagen och jag har en känsla av att den sista veckan kommer kännas som att jag jobbar där. Jag har bland annat fått stått i kassan, framkallat massor av bilder och fått förslaget att ta med mig en kompis till deras ateljé och fotografera själv för att känna på hur det känns, hur kul låter inte det?

Jag har i alla fall haft en superrolig dag!
Hurra för Bildstudion!
Puss!


Praktikdags!

God morgon!
Nu ska jag snart åka iväg för att praktisera på Bildstudion, jag börjar klockan 10 varje dag och slutar 16, perfekt enligt mig! Men jag ska väl börja göra mig iordning, önska mig lycka till!
Puss!


My precious

God kväll allihopa!
Det har sannerligen varit en roande dag, lugn och fridfull. En bra start på månaden helt enkelt, vakna tillsammans med världens bästa (enligt mig), sitta på en buss och därefter tillbringa kvällen med familjen, en Ben & Jerrys och en långpromenad med Mickis och Ellen, kanonstart för mars månad. Nu ser jag fram emot den kommande veckan som jag tror kommer bli kanon, imorgon kilar jag ut för första praktik-dagen som kommer pågå 4 veckor framöver. Något mer att se fram emot är att på onsdag ska jag iväg på bio tillsammans med min mor, Bisse och Anna, Män som hatar kvinnor blir det och oj vilka förhoppningar jag har!
Nu ska jag försöka läsa klart min bok från engelska och därefter se klart på ytterligare ett avsnitt av OC, nu är jag inne på tredje säsongen här så jag börjar bli smått beroende, my precious!


Mums!

"Han skulle kunna göra en cover på Bä Bä vita lamm"

Nu är jag i Katrineholm igen, Sveriges tråkigaste stad också enligt tidningarna. Det har i vilket fall varit en kanon-helg, inget att klaga på förutom alla blåmärken jag har samlat på mig nu under dessa tre dagar. För att dra en snabb genomgång av helgen så har den sett ut ungefär såhär; jag kom till Jönköping i fredags och blev upphämtad av Johan och hans föräldrar, vi åkte till Mullsjö, gick till ICA för att handla mat, såg på Let's Dance och åt glass tillsammans med de  andra som bor där. Lördag fick jag frukost på sängen, vi missade tåget och jag hittade min dröm-vårjacka, dessvärre lite väl dyr, 1999:-, suck! Vi åkte hem från Jönköping och lagade mat, såg på Melodifestivalen med de andra och gick och la oss väldigt tidigt. Söndag vaknade jag vid 02, 04, 06, 09 och 10, åt frukost och därefter åkte  Johan iväg på match, jag tog mig till tåget själv och åkte buss till Norrköping.

Ungefär så har helgen sett ut, jag har varit ifrån Johan i ungefär 7 timmar (lite mer) och jag saknar honom redan.
Måtte veckorna gå snabbt nu!


And I'll be yours forever, as long as you want me by your side, my darling.