Sjukdomar & ändrade planer

Hela helgen har blivit dålig, det som skulle bli så extremt bra har blivit hyffsat dåligt. Jag har fortfarande saker att göra i helgen men inte samma saker som var planerat. Mina planer gick ut på att åka ner till Mullsjö och världens finaste. Tyvärr har min fina pojkvän blivit sjuk och ligger i feber och feberdrömmar så det blev inget med det. Istället ska jag och flickorna i klassen plus Mickis (om hon kan) försöka komma iväg till Norrköping och se på "I taket lyser stjärnorna". Förresten, jag har ju hostat hur länge som helst och nu har det börjat göra helt svinigt ont bakom örat så fort jag hostar, fruktansvärt obehagligt. Har ni någon aning om vad det är? Eller ska jag kanske ta en tripp till sjukan, hm.

Nu ska jag fortsätta med tidningen.
Puss! 

Läxor & ljuvlig musik

Dagen har gått sakta, fast snabbt på något knasigt sätt. Hemma har tiden gått åt till att duscha, äta och plugga som ett djur, jag hann med en långpromenad med Ellen också. Jag står verkligen still med psykologin nu, usch. Jag ska försöka ta tag i det så snart som möjligt så att jag får det gjort så slipper jag tänka på det mer. Jag har så extremt svårt att ta tag i saker, speciellt i läxor. Jag är nog den där typen som skjuter upp saker tills sista dagen, speciellt i ämnen jag tycker är tråkiga, som matte. Usch vad hemskt det är, jag blev överlycklig när jag fick G i matte A och ja, det förklarar nog det mesta av mina kunskaper i ämnet. Det är knappt så jag kan multiplikationstabellen, jo, det kan jag, hyffsat i alla fall men ja, ni fattar. Det är verkligen det värsta ämnet i skolan, jag är nog mer en språkmänniska och har extremt lätt för språk, speciellt engelska. Men nog om skolan och sådant tjafs. Jag tycker minsann att ni ska kika in den här unge mannen som faktiskt kommer ifrån Bie som inte alls ligger speciellt långt bort från Katrineholm. Ni har säkerligen hört honom på tv'n, radion och youtube men vad tusan, ta er tid och lyssna.

Mina damer & herrar, låt mig presentera Erik Hassle.

Reveal my secret

Jag kom på att jag lovade faktiskt att jag skulle berätta för er min lilla hemlis jag skrev om igår så det är väl tid för att göra det trots allt. Min mor berättade igår att den 26/2 ska jag, mamma + två av hennes vänner och även min vän Clara vi bjöd med upp till Stockholm och leka modeller för en dag. Alltså ska vi bli sminkade, hårfixade och fotograferade. Jag tycker i alla fall att det låter buskul. Åh vad ledsen jag är att jag inte kan bjuda med fler, usch så dåligt samvete jag får. Men på tal om modeller så googlade jag på ordet för att få fram någon snygg bild, vad kom upp? PINNsmala modeller då man ser alla sorters knotor, revben och knäskålar på allihopa, usch vad jag tycker det är hemskt. Jag läser även en bok nu som handlar om anorexia, jag läser den för engelska B och jag blir bara mer och mer äcklad av det, att man inte kan inse att man är så dödligt smal så man knappt kan stå själv.

New moon

Jag tänkte mest bara kika in på bloggen men på blogg.se's hemsida hittade jag en fin liten nyhet. Nämligen att fortsättningen på vampyrfilmen Twilight, New Moon kommer att ha premiär den 20/11, och att Nordisk film försöker att få den att ha samma datum för premiär i Sverige, blir man lycklig så säg.

Puss!

Lightning

Jo vi fick ju testa en massa olika blixtar & skärmar på fotolektionen idag. Det var faktiskt ruskigt roligt så nu tänkte jag bara visa lite vad vi tog för några bilder.











Den tredje och sista bilden gillar jag bäst. Mest för att på den tredje ser vi ut som syskon eller kusiner eller liknande,
samma sak på den sista, helt otroligt vad lite hårfärg kan göra ;)

Visning

God kväll allihopa!
Jag fick en liten fin överraskning förut, först av mamma och därefter av pappa. Vi kan dra pappas först eftersom mammas kommer lite senare i ett inlägg. Men i vilket fall som helst så ringde pappa och sa att det var någon som ville prata med mig. Självklart var det söta Tuva som ville prata med mig så hon kom hit en liten stund. Vi kikade på Skönheten & Odjuret, räknade pengar och åt våfflor, mums!
Jag tänkte i alla fall visa lite snabbt vad jag köpte i helgen uppe i Stockholm;

 
Kofta: Monki 86,5 :- (rea 75%), Klänning: Topshop: 399:-, T-shirt: Monki 100:-


Brosh: Topshop 129:-

Hemlis

Ny vecka, nya tag. Nytt för det mesta, till och med nya kläder sen helgen, det här går ju på topp! Min uppdatering i helgen har varit urkass, verkligen. Men jag har försökt bli så frisk som möjligt men min hals vill inte samarbeta med mig känns det som. Men i vilket fall har helgen varit måttligt ointressant bortsett från lördagen. Men bilder kommer senare. Förresten så måste jag berätta en till grej sen, så mycket som finns att välja på.
Puss!

Huvudstaden

Sicken dag, jag, Clara & Maria for till huvudstaden för att intervjua bloggaren niotillfem, så fruktansvärt trevligt. Supergullig tös med väldigt fina tankar, kika in på hennes blogg vetja! Hela förmiddagen gick jag runt och frös, illamående och allmänt febrig, dessutom snurrade det är hela huvudet och jag kände mig inte alls kry. Men efter lunchen då jag tog en ipren blev det fint igen. Tyvärr kunde inte Maria stanna så länge, eftersom hon skulle intervjua Becky Sharp hemma. Men jag och Clara var kvar i alla fall och självklart hittade jag lite grejer. Ni kan nog få se en bild eller liknande imorgon när jag har lite mer ork i kroppen. Nu ska jag fortsätta se på film, "Vänner för alltid", tillsammans med min sovande mor.


Puss!


26-22

Usch, det är hemskt vad dåligt jag har mått idag. Riktigt dåligt faktiskt, jag vaknade med huvudvärk och jordens snorigaste näsa, det var nog värre än förra gången och då jämförde jag det med Niagara-fallet, då kan ni ju tänka er i alla fall. Dessutom har jag haft ont i halsen sen igår, bara sådär plötsligt kom både huvudvärk, förkylning & halsont. Nu saknas bara skyhög feber och kräkhinken så blir det rena, rama sjukstugan här hemma. Jag har uthärdat dagen i alla fall och snart är dagen slut. Handbollen är på tv och för tillfället står det 23-21 till Kroatien, 10 minuter kvar. Heja Sverige!
I skolan har vi kikat runt på Youtube, bland annat Tjenare Kungen, så störtskön film, därefter har det varit tidningen hela dagen lång, cirka 40 minuter av hela dagen som inte har gått till tidningen och då var det matte, inte bästa avkopplingen kanske. Men nu ska jag heja vidare på Sverige här, dessvärre ser det inge vidare ut, suck! 26-22 nu.


Oh så jag längtade till sängen idag under dagen, fy! 


Money money money

Jag känner på mig att slutet på den här månaden kommer att bli dyr. Imorgon måste jag köpa tågbiljetter tills lördag då jag, Clara & Maria ska iväg till stockholm och intervjua niotillfem, det blir nog väldigt bra. Därefter har jag lovat Johan en middag som en slags alla-hjärtans-dag-present, plus att nästa fredag har ju faktiskt "I taket lyser stjärnorna" premiär här i stan så det ska vi flickor i klassen gå på så biljetter ska beställas så snabbt som möjligt. Som sagt, det blir en dyr månad, det är tur att studiebidraget kommer snart.

J


Jag har valt att ge dig all min kärlek

Sevärt våren 2009

Jag kikade just in på aftonbladets hemsida och hittade några av filmerna som går i år, väldigt snart dessutom. Jag kommer bli helt pank om alla filmer går inom ett halvår. För tillfället så är det dessa filmer som står i topp;

- I taket lyser stjärnorna (biopremiär 30 januari)
Åh vad jag har längtat efter att boken ska filmatiseras, den är så fruktansvärt bra. Dessutom har vi töser i klassen bestämt att vi ska se den allihopa tillsammans och det är ju aldrig fel. Jag hoppas att ni har läst boken, störtbra och jag tvivlar inte en sekund på att filmen är sämre. Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge.

- Män som hatar kvinnor (biopremiär i mars)
Steig Larssons första bok av de tre som finns och jag tror faktiskt att den kan vara riktigt bra. Boken är fantastisk och inte bara första utan andra & tredje också. Nu hoppas jag bara att de filmatiserar de andra böckerna också, men framförallt att det är samma skådespelare, det är så fruktansvärt frustrerande när de bara byter skådespelare sådär, man blir ju irriterad, det är ju inte den karaktären utan någon ny, och samtidigt är det samma. Så krångligt det blev nu.

- I skuggan av värmen (biopremiär 20 mars)
Jag såg precis att även den här filmen är en filmatisering av en bok. Boken är alltså en sann berättelse och det är dessutom henne själv hon skriver om. Trailern verkade sjukt bra så nu är det bara att längta som en galning tills den har premiär, man kanske skulle försöka läsa boken innan man ser filmen. Någon som läst & rekomenderar?


- Kenny Begins (biopremiär 30 januari)

Allas vår älskade Kenny Starfighter är alltså tillbaka, som vi har längtat. Filmen är troligtvis i lika bra skick som serien var, det vill säga sjukt bra. Jag älskar dessa uttryck som; Ohliboli, Ischlo Gischlo & man får ju inte glömma hans extremt roliga fnissande. Åh vilka höga förväntningar jag sätter upp för mig själv nu.


Krossade speglar & fredag den 13'e

Det känns som att jag är inne i en oerhört bra fas just nu, (peppar, peppar, ta i trä) allting går utmärkt och jag är glad och sprallig mest hela tiden. Det gick finfint på engelska-läxan, faktiskt bättre än vad jag trodde. På tal om Peppar, Peppar, ta i trä; jag tycker det är ganska intressant det där med skrock. Dessvärre är jag väldigt skrockfull av mig och extremt pedant, vilket gör att jag sitter och pillar, stampar eller liknande på något hela tiden.
Sådana saker som att lägga nycklar på bordet gör att jag får panik och jag kan inte sluta stirra på dem innan jag får slänga dom på golvet & stampa på dem tre gånger. Sådana saker som när en svart katt går över vägen & man ska spotta tre gånger över höger axel tänker jag alltid: men tänk om någon ser mig nu? Ibland struntar jag bara i katten men då går jag oftast med ångest hela dagen om att något kommer hända. Jag undrar hur jag skulle klara mig om jag råkade ha sönder en spegel, 7 år får jag leva i ett liv fyllt av olyckor. Jag vet även förrförra året var jag och mina bästa vänner på kryssning, vi åkte torsdagen den 12'e och var alltså på sjön fredag den 13'e, under natten efter allt dansande, runt klockan 5 på morgonen vaknar jag av att hela båten skakar och det låter som något går sönder (ni vet som när Titanic krockar med isberget), mina tankar var ungefär: Jaha, fredag den 13'e, nu kommer vi dö. Men ja, som ni märker lever jag ju fortfarande vilket är positivt.

Men nu ska jag sätta mig med psykologin.
Puss!

And the darkness inside you can make you feel so small

Jag har just hittat en ny finfin låt & jag känner mig så fruktansvärt snäll så jag delar med mig av den.

Cyndi Lauper - True Colors


Nu ska jag sova!
Puss!

Decléor

Tisdag & ytterligare en kanondag, fantastiskt!
Skolan gick snabbt  och finfint, därefter var jag på en helkroppsmassage på Decléor, så extremt skönt, dessutom försvann alla mina hemska knutar i axlarna & ryggen. Jag har varit och tränat idag också, så duktig jag har varit idag, hunnit med en massa, mejlat runt en massa olika folk, tränat, massage och så fort jag har varit ute och gått med Mickis ska jag ta och ta tag i psykologin och göra några uppgifter tänkte jag.
Men nu ska jag kila iväg, Mickis har ont i huvudet och vill gå ut nu.
Puss!

Fotografering 18/1

Maria var snäll & hjälpte mig och Johan med en liten fotografering av oss.
Jag tycker i alla fall att det blev finfint!

   


Alla foton är tagna av Maria.
Tackar mycket för det!
Puss!


Veckans Stjärna

Dags för en ny Veckans Stjärna, det blev ingen förra veckan dessvärre. Mest för att jag inte hade lust att fixa i ordning något. Men nu är det igång igen som sagt. Veckans Stjärna blir Louisa, tösabiten fyllde 18 år i tisdags & hon hade ett litet partaj i fredags. Extremt trevligt med en salig blandning av folk, jag hade ont i fötterna efter allt dansande.



Grattis än en gång Louisa & tack för en kanonfest!


Måndag 19/1

Måndag, monday, lundi, lunes, montag.... många språk där, och nu tänker alla; "jösses vilken riktig språkmänniska den där Therese är, fast egentligen googlade jag bara olika språklexikon. Men det kan vi ju se förbi. Måndag den 19'e januari är det idag alltså, tänk att för bara några veckor sedan så hatade jag måndagar. Mest för att det kändes som att skolan aldrig tog slut, jag hade huvudvärk & hade ingen lust till någonting. Men nu däremot har vi fått ett "nytt" schema, eller i alla fall jag, så jag slutar 13.05 efter två lektioner. Helt okej enligt mig, därefter kan man tillbringa dagen med trevliga & uppfinningsrika saker såsom att städa, plugga & träna. Vilket är precis de mest påhittiga sakerna som jag kan komma på idag att göra, minus att träna då. Men en riktig storstädning är på G & nu ska det minsann bli rent på rummet, eller åtminstone en aning, vi får se hur långt jag kommer innan mina tankar dras till fotouppgiften vi fick idag; fotografera hår, ögon/öga & något som är vackert. Jag får se om jag lägger ut bilderna här, jag vill ju inte att någon ska sno min idé så att säga. Nu ska jag jaga dammråttor uppe på garderoben, borsta grus & brödsmulor ur sängen & sortera Vecko Revy-tidningar, usch vilket otrevligt rum jag har egentligen.

Puss för Krunegård som livar upp stämningen i trumhinnorna.

Äntligen!

Äntligen så är det igång igen! Eller nu har det varit igång ett tag men nu jäklar har jag börjat komma igång i rutinerna igen. Mina damer & herrar, Vakna med The Voice har börjat sända varje morgon, måndag - fredag. Som jag har längtat efter att ligga i sängen, äta frukost & samtidigt lyssna på trion i The Voice. Äntligen kan man vakna med ett glatt humör för att sedan få se Josefine, Jacob & Paul. Åh så nöjd jag är!


Hela världen är så underbar!


Om några timmar kommer världens finaste pojke hit!

Den här dagen går så extremt bra, allting är så fint och det är inga problem alls.
Snart kommer Tuva och hon ska hålla mig sällskap tills Johan kommer hit, vi ska
baka chokladbollar, äta bullar och titta på film.
Puss!

Lilla, rara, söta Tuva

Min bror är bra snäll, jag har fått låna hans Ipod nano tills den 30'nde då jag förhoppningsvis åker till Johan, eller, jag får ha den över helgen där så tekniskt sätt får jag ha den till februari, kanon ju!  Jag får bli lite snällare mot honom kanske.
För att bli lite snällare har jag i alla fall bakat bullar idag, inte speciellt till honom men i alla fall.
Förresten så fick jag världens sötaste sms och telefonsamtal förut idag, av sötaste Tuva. Först fick jag ett sms: - Jag längtar lite efter dig! /Tuva. När jag hade skickat tillbaka fick jag följande rader i mobilen: - Jag vill komma till dig någon dag, Kram.

När jag har svarat på det ringer det efter en liten stund och jag möts av en ytterst hög barnröst:
- Hej det är Tuva.
- Hej Tuva.
- Kan jag komma till dig imorgon eller nästa dag?
- Ja, torsdag kan du komma hit om du vill.
- AH, okej, vänta lite.
Tuva pratar med sin mamma Åsa om att åka hit.
- AH, jag kan komma på torsdag, vilken tid kan jag komma?
- Om du kommer vid 6 blir det jättebra, för jag slutar skolan vid 4 och sen ska jag träna.
- Okej, vänta lite.
Tuva berättar för sin mamma Åsa att hon kan komma hit vid 6 eftersom att jag först går i skolan och därefter ska träna.
- Okej, ha det braaaaaaaa.
- Ja, du också Tuva, hejdå.
- Hejdåååååå.

Lilla Tuva är så söt, så söt.

A lullaby

Åh, som jag har letat efter pianostycket i Twilight, men nu har jag äntligen hittat det, jag tror jag börjar bli lite svag för pianomusik. Jag får lägga till ett nyårslöfte, eller ett nyårs-om-jag-har-tråkigt-kan-jag-försöka-med-det-här, lära mig spela piano & gitarr. Stycket är skrivet av Carter Burwell & kallas Bella's Lullaby, jag tycker i alla fall att den är jättefin & söt.

Carter Burwell - Bella's Lullaby

Planer & önskningar

Det är helt sjukt att en lärare kan gör ett så roligt ämne så extremt tråkigt, jag somnade 2 gånger under fotolektionen idag, Samma tonläge och evigt babblande gör inte honom till min favoritlärare direkt. Dessutom går vi inge vidare ihop och det gör det bara ännu sämre. Men strunt samma. Dagen har gått snabbt, väldigt snabbt faktiskt, jag kom hem & åt lite grann och började sedan baka, kladdmuffins med chokladbitar i, därefter har jag lagt ut min soffa på blocket. Förresten så har jag äntligen fått min skärm såld, fullt pris, perfekt! Därefter har jag gjort lite småsaker, såsom att duscha och börjat med psykologin, det verkar faktiskt riktigt kul, från och med nu måste jag börja skriva ner mina drömmar, vi ska nämligen drömtyda tre drömmar i slutet av kursen, jag tycker det låter helt underbart roligt.

Planer för morgondagen alltså, träning först och främst, jag känner att träningen från gårdagen med Ellen har satt sig rejält i magen, jäklar vilken träningsvärk jag har. Det är så jobbigt men ändå skönt, speciellt när man skrattar, det gör så fruktansvärt ont, jag som tycker om att skratta så mycket att jag får kramp i käkarna. Sen ska jag försöka fortsätta med psykologin, jag vill gärna bli klar så fort som möjligt med den, så är den borta för terminen liksom.
Men nu tror jag minsann att jag ska försöka sova, så att jag är pigg tills imorgon.
Puss

Freak

God kväll allihopa!
Det har varit en fin dag idag, jag har haft fullt upp & rört mig hela tiden i pricip, skönt. Dessutom har jag fått min skärm såld också, så den försvinner i veckan. Ett av kvällens samtalsämnen har varit skräckfilm, och jag kom att tänka på en sak, hur kan man komma på dessa sjuka scener som finns i filmer som Saw & Hostel. Antagligen måste man ju ha något konstigt fel i huvudet för att komma på sånna äckel-heter. Men nog med hjärnarbetande för dagen. Jag har faktiskt inte så mycket mer att säga för dagen, vi håller tummarna för att jag kommer på något bra imorgon. Just tusan, jag skulle ju gjort en lista över filmer idag ja, hm, det får jag göra imorgon, jag slutar ju trots allt tidigt. Men nu ska jag kika vidare på A lot like love tillsammans med mammsen.

Kom ihåg i veckan!
- träna
- fixa lista
- baka minst två saker
- fortsätta längta till den 30'de.
- lägga mig tidigt
- börja på en ny bok

Dietro Casa

Kvällen är slut och natten har precis börjat, i alla fall för tillfället. Sicken kväll, jag var och bowlade tillsammans med Mickis & Ellen, Mickis vann med ett poäng över mig och Ellen, ja, det gick inge vidare för henne i alla fall. Därefter hemfärd, äta mat tillsammans med mamma och bror och sedan över till mina fina vänner för fruktsallad och film som egentligen skulle blivit Twilight men som blev Borat. Faktiskt extremt rolig.
Men nu sitter jag i alla fall i sängen, kikar runt lite & funderar starkt på att sova snart, jag & Ellen ska vara duktiga imorgon och träna vid halv 12, är det inte duktigt så säg.

Förresten, har ni sett This is England? Jag hoppas verkligen att ni gjort det, den är faktiskt riktigt bra, nästan som The Notebook, fast lite.....råare. Något av det bästa med den filmen är ett piano-stycke i filmen som jag bara älskar, så extremt fint. Stycket heter Dietro Casa och är skrivet av Ludovico Einaudi. Vad mycket filmer jag har börjat tycka om, jag har alltid vara lite av en filmnörd men för tillfället vill jag verkligen tipsa er om bra filmer, jag får fixa iordning en lista över filmer jag tycker man borde se. Imorgon kanske, vem vet.


Här är alltså Dietro Casa, världens finaste pianostycke enligt mig.
Eller vad tycker ni?

Renovering på G

Sisådär, nu har jag äntligen fått igång mitt projekt: "Renovera rummet", någon stor renovering blir det inte, mest ut med det gamla och in med lite nya grejer. Mitt soffbord, datorskärm ligger redan på blocket, snart kommer även min soffa där. Kika in vettja, om ni är intresserade. Nu har jag dessutom kikar ut de möbler jag vill ha till mitt rum, en byrå från Malm, en fotölj från Ektorp och ett litet bord från Noresund, allting Ikea.

   

Jag tror det kommer bli kanon, dessutom fick jag ju faktiskt ett presentkort på Ikea av Johans mamma och pappa, kanonbra! Ikväll ska jag umgås med Mickis & Ellen, bowla, se på film och äta fruktsallad. Jag tror det kommer bli finfint.
Puss!

Recension The Notebook

Oj sicken sen uppdatering det blir idag. Det får jag ta att förbättra lite. I förrgår kikade jag i alla fall på den omtalade filmen The Notebook som min pojkvän så snällt har fixat fram åt mig. För er som har sett den handlar den alltså om en kvinna som har alzeimers och bor på ett hem och varje dag kommer en man för att läsa för henne. Han läser för henne & hon tycker sig känna igen historien. Enligt mig är det en väldigt klassisk berättelse om två unga människor som blir förälskade under en sommar då flickan är där på semester. Hon lever i en högre standard och av sina föräldrar får hon höra att den unge mannen är som sopor i deras värld, hon är värd något bättre. Sommaren tar slut och de båda skiljs som ovänner men mannen försöker desperat få tag i henne via brev. Något hennes mamma döljer för dottern och gömmer breven, han skickar totalt 365 brev, ett för varje dag, himla fint tycker jag. När kriget startar arbetar hon som sjuksköterska och börjar dejta en soldat, samtidigt som mannen är ute i krig, kommer hem och renoverar sitt drömhus. Kvinnan planerar sitt bröllop tillsammans med soldaten och en dag hamnar mannen i tidningen pga sitt hus, deras vägar möts igen.

Åh vad jag grät av den här filmen, den satt rätt i hjärtat. Jag kan tänka mig att den blir lite tråkig om man sett den fler än en gång men ja, ni som inte har sett den tycker jag ska se den. Den är extremt fin och rar, riktigt passande skådespelare och det kan nog vara en av de finaste filmerna jag sett. I alla fall den jag har blivit mest rörd av och gråtit mest av, bortsett från filmen Pass it forward (Skicka Vidare).



En sen uppdatering & jag är trött som en gruvarbetare.
Puss!

Jag sökte dig & fann mitt hjärta





Här är bilderna jag redigerade nyss i alla fall, nu sitter jag och klurar på en eventuell alla-hjärtans-dag-present och tänkte snart lägga mig och se på The Notebook, har velat sett den länge så nu är det banne mig dags att göra det också. En recension kommer väl senare kanske, eller imorgon. Tiden får utse det.

Rosetter & fina, underbara ting

Torsdag, 8/1, 2009. Dagen har varit perfekt, helt utmärkt om man bortser från den eviga huvudvärken som startade klockan 9 i morse. Nu har den tack och lov slutat men ja, usch för huvudvärk. Vi har i alla fall startat med våran skoltidning, jag och Clara arbetar med heminredning, mat, och mode. Dessutom har vi ett lite större arbete på G om bloggare, vi har därför idag försökt fått tag i så många bloggare som möjligt för en intervju. Och vet ni vad? Vi har faktiskt fått ja från alla som vi frågat, det är ju kanon, faktum är att vi ska åka till Stockholm för att intervjua bloggaren Sandra Bejier som skriver toppenbloggen Niotillfem, åh så fint. I alla fall enligt mig, Clara & Maria, vi har varit i extas hela dagen!
Nu ska jag redigera bilder som Clara har skickat, de kommer nog upp här om en liten stund.

Puss!




Förresten, har ni sett att texten är annorlunda?
Erika fixade till den idag så nu är jag nöjd med den igen.


My sweet misery

Det här med saknad är inte lätt, inte enligt mig i alla fall. Men ändå är det skönt att få sakna ibland, mest för att kunna sakna igen. Det är svårare när någon har dött eller att man vet att man kommer aldrig någonsin kommer att få träffa och krama personen igen. I natt var det rymligt i min säng, nästan för rymligt, å andra sidan så börjar jag redan sakna den här lite trånga känslan och att man helst av allt skulle vilja putta ur den andra ur sängen. Men för att tänka positivt är det ganska fint med saknad, det visar att man tycker om något, eller någon, att man bryr sig och att man vill återses. Jag är nog ganska mycket i en sådan känsla nu, jag saknar någon som jag helst av allt vill putta ur sängen på nätterna, men som jag ändå vill krama sönder och berätta hur mycket jag behöver.


<3

Veckans Stjärna

Här kommer den senaste Veckans Stjärna, nu när jag ändå är igång kan jag ju lika gärna fixa iordning alla som inte är klara än, och det här är den sista. Den här veckan går det till mina fina svärföräldrar + svägerska. Usch vilka hemska ord, det låter som att Johan & jag redan har gift oss och allt är klappat och klart, inte för att det är hemskt men det låter så....gammalt på något sätt. I vilket fall går det till er, ni är så fruktansvärt trevliga, rara & mysiga, allihopa. För att inte tala om Atlas, det är få katter jag tycker om men något speciellt är det med dig.
Jag vill i alla fall bara att ni ska veta att jag tycker fruktansvärt mycket om er & jag är glad över att ni accepterar mig och låter mig låna er fina son & bror då och då.


Lillan saknas på bilden men ja, hon är ändå en av Veckans Stjärnor.
Puss!

Veckans Stjärna

Ännu en försenad Veckans Stjärna kommer här på stört, det blir lite tätt nu men ja, mina tvångstankar styr mig lite tyvärr.
Eftersom att den här Veckans stjärna är sedan julafton någon gång så blir det lite knasigt, men strunt samma.
Veckans stjärna går den här veckan till min fina och underbara släkt.
Tack för att ni finns här för mig, stöttar & är så underbara som bara ni kan. Jag älskar er av hela mitt hjärta, verkligen, ni är något av det bästa som finns och ni har en extremt stor plats i mitt hjärta.


min far & farmor får stå för "släkten".
Ni är bäst

Is that alright, yeah?

Jag vet att jag har tjatat om den här vackra låten hur länge som helst, jag har lagt upp texten någon gång också.
Men nu tänkte jag istället att ni får lyssna på den, det är en av världens absolut finaste låtar enligt mig.

Damien Rice - 9 crimes


First day in school

Okej, första dagen i skolan är avklarad och det är bara två dagar kvar till helg. Så skönt så, för tillfället är planerna inriktade på Linn & Frida och därefter en Twilight-kväll med Mickis & Ellen. Det blir nog bra, det klingar fint i öronen och det ligger bra i munnen. Jag har faktiskt fått en riktig kanon-start på veckan, eller det är ju iofs onsdag men en bra start på veckan i skolan. I morse tränade jag på Nautilus när de andra spelade handboll, och efter skolan gick jag till simhallen och skvalpade runt där, 30 längder i alla fall.

Nu ska jag ta och kika runt på blocket tänkte jag, därefter ska jag duscha.
Vi hörs senare friends.
Puss!

6/1

Nu är jag hemkommen, trött och frusen. Imorgon är det skola och jag har redan ångest, klockan är inte ens 12 och jag är trött, i princip är det i skrivande stund 6 minuter kvar tills dagen då jag börjar skolan igen. Usch!
Bussresan gick fint, i första bussen fick jag sitta med massor av flickor, troligtvis var dom 17 år men lät som 12 år  hela bunten, i andra bussen satt jag bredvid en man som både var läskig och luktade illa.

Jag tänkte bara lägga upp en bild från julafton, mest för att det är min favorit.


Puss!

Back in the game

Det känns som jag är nere i en svacka igen med bloggen, konstigt nog.
Som de flesta kanske vet är jag hos Johan nu och vi har fullt upp med aktiviteter, men imorgon far jag hem i alla fall och då ska jag lova mig själv att jag ska blogga mer. På tal om det har det ju varit nyår och därmed har man avlagt en massa nyårslöften som man aldrig kommer hålla, vad är era nyårslöften?

Som vanligt säger jag alltid att jag ska vara nyttigare, äta mindre socker och vara så sund och nyttig som bara jag kan. Det vill säga att nyårslöftet kommer gå i krasch inom en vecka, men bortsett från det ska jag vara en bättre Therese. Inte klaga lika mycket bland annat, vara trevlig & glad, framförallt ska jag försöka att inte vara så sur mot min kära pojkvän när jag blir svartsjuk, det känns som att jag redan har brutit det. Men nu ska jag ta och kika på någon trevlig film tillsammans med svärmor och svärfar. Åter till nyårslöften imorgon om jag hinner. Därefter ska jag försöka beta av en lista om vad jag har funderat på och sådant, bland annat;
- nyårslöften
- massor av bilder från olika tillfällen
- veckans stjärna
- jullovet
- månadsdag
- något som jag satt och tänkte på nyss som jag säkert kommer på strax.

Men puss!