grahamsbullar
Jag fick en riktig bak-knäpp igår och gick lös med recept och ingridienser.
Grahamsbullar
Du behöver;
- 50 gr margarin (smält)
- 5 dl mjölk
- 50 gr jäst
- 1½ tsk salt
- 2 msk socker, ljus sirap eller honung
- 8 dl grahamsmjöl
- 4-5 vetemjöl
Såhär gör du;
- Sätt ugnen på 225 grader
- Blanda ihop alla ingridienser till en smet, så att den inte är kladdig
- Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter
- Baka ut degen till små runda bullar och låt dem jäsa återigen i 30 minuter under bakduk.
- Pensla bullarna med ägg och in med dem i ugnen i 10 minuter och voila!

Grahamsbullar
Du behöver;
- 50 gr margarin (smält)
- 5 dl mjölk
- 50 gr jäst
- 1½ tsk salt
- 2 msk socker, ljus sirap eller honung
- 8 dl grahamsmjöl
- 4-5 vetemjöl
Såhär gör du;
- Sätt ugnen på 225 grader
- Blanda ihop alla ingridienser till en smet, så att den inte är kladdig
- Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter
- Baka ut degen till små runda bullar och låt dem jäsa återigen i 30 minuter under bakduk.
- Pensla bullarna med ägg och in med dem i ugnen i 10 minuter och voila!

Kommentarer
Trackback