portfolio

Nu är jag nästan klar med portfolion och har kommit fram till att jag troligtvis måste införskaffa mig en till för kommande bilder. Jag har lite plats kvar men ja, det kan alltid vara bra att ha så att säga. Här är i alla fall några av bilderna som jag har i portfolion. Jag är faktiskt väldigt nöjd med mitt lilla arbete.


reflection

Ibland är jag bra duktig på att blogga, verkligen. Jag har fixat och trixat med min fotoportfolio idag enda tills färgpatronerna i skrivaren tog slut så nu måste jag vänta med det. Men jag har faktiskt kollat igenom alla mina bilder och snart valt ut alla. Nu när jag tog en paus kollade jag igenom en av mina favoritbloggar. Fotografen och bloggaren Emelie som ni hittar här. Just nu är jag sjukligt sugen på att köpa mig en reflexskärm. Enligt Emelie verkar det vara otroligt bra om det är svårt med ljus, så varför inte. 299:- är ändå inte så överdrivet mycket om man tänker på vad alla andra fototillbehör kostar. Nu ska jag fortsätta med min lilla portfolio, jag tror nog att jag får införskaffa mig en ny efter ett tag. Men det här var faktiskt väldigt roligt så let's go!


är man skolpigg då?

Det blev en riktigt sen frukost idag, runt halv 12 tog jag mig tid att sätta mig och äta efter en lång promenad tillsammans med Mickis nu på morgonen, helt otroligt vad morgonpigga somliga kan vara. Jag tror att jag kanske ska ställa klockan på 9 varje morgon nu fram till skolan börjar så man är lite inne i att gå upp tidigt. På tal om pigg, ses man som för skolpigg om man redan nu har planerat med mappar och saker inför skolan? Hm, igår kom jag nämligen lite tidigt till jobbet och slank in på Åhléns en stund. Jag hittade så klart både det ena och det andra och köpte med mig 4 stycken mappar, fyra stycken! , ett skrivhäfte, små post-itlappar och dessutom en slags pärm där jag tänkte ha inspirerande bilder jag själv har tagit. Nu ska jag bara välja ut alla bilder till den. Det enda jag inte köpte, än i alla fall var en kalender för nästa år, man ska ju se framåt. Sägs det i alla fall.


lilla, fina glädjespridare

Vilken superduper uppdatering jag gjort idag, fy skäms! Direkt efter jobbet cyklade jag hem och därefter åkte jag och familjen ner till familjen Mejman som jag fotograferade i vintras. Busade tokmycket med deras bebis Alex som har vuxit något otroligt, dock samma söta, härliga unge som jag minns honom. Han är så himla söt, en riktig glädjespridare! Jag tänkte faktiskt pallra mig ner till Nautilus imorgon för första gången sen jag slutade skolan typ, fy vad lat jag har blivit. Jag är ju ledig imorgon så det blir nog riktigt bra tror jag.

PUSS

jobb 14-18

Vilken morgon jag har haft. Vaknade tillsammans med en snusande hund i sängen som till och med sov djupare än jag. Slet upp min bror eftersom vi skulle städa här hemma innan mamma kom hem efter att ha jobbat natt, fy! Så nu på morgonen har vi delat upp alla uppgifter lika, jag har dammsugit, dammat och torkat golv medan har han bäddat sängar, varit ute med hundarna och plockar i och ur diskmaskinen. Nu är det bara en timme kvar tills jag ska jobba, blir skönt att stå där och le åt alla som är så trevliga och önskar en en bra dag, det är faktiskt ganska mysigt. Idag jobbar jag 14-18 så det är som vanligt väldigt slappt, så himla skönt egentligen. Vad klagar jag för?!


17 år & 11 månader, imorgon

God kväll!
Jag är helt färdig för sängen och kikar på OC. Jag håller dessutom på att bättra på min önskelista lite ytterligare, otroligt vad man hittar många mumsiga saker när man väl sätter igång och kollar. Jag tror nästan att jag ska sitta här ytterligare ett tag och gotta mig i vad man kan önska sig. Det är ju trots allt bara en månad kvar tills jag fyller år. Helt otroligt vad snabbt allting går, ena stunden har man precis fyllt 17 och tänker; ååååååh ett heeeeelt år kvar tills jag fyller 18, ååååh! och nästa stund är det bara en månad kvar tills man fyller 18 och tankarna springer runt i huvudet om körkort, jobb och ekonomi. Suck....

peppad

Hemma från teorilektionen alltså, gick faktiskt väldigt smärtfritt. Intressant och ja, smärtfritt helt enkelt. Dessvärre missar jag morgondagens lektion eftersom jag jobbar till 6 och det är då lektionen slutar, lite småtråkigt men ja ja. Jag bokade också mina två första körlektioner så jag känner att jag är riktigt peppad på körkortet nu, faktiskt. Jag är ganska pepp på det mesta här i livet, till och med att kila ut och springa. Så varför inte ta vara på motivationen och kila ut med en gång? Jo, det ska jag nog göra, nu på momangen!

PUSS

operation

Tjingeling!
Resan till Stockholm gick ruskigt snabbt, kändes det som i alla fall. Inga köer eller någonting, urskönt! I vilket fall så kom jag och läkaren överrens om att en ny operation för att få bort "gnaget" är det bästa för mig, därefter ska hon även slipa till ett annat gnag som ligger i knät. Under samma operation ska hon dessutom snygga till mitt fulaste ärr. Jag tror det blir kanoners faktiskt. Den 16'e september är operationen inplanerat i alla fall, lite smånervös är jag allt men å andra sidan så börjar jag bli ganska van vid att vara nervös, ehm. Snart ska jag på teorikurs för körkortet, 16.30 var det visst. 

  

now i'm free, free fallin

Jag kikade runt på en av mina favoritbloggar för en stund sedan, eller en stund. I morse var det faktiskt, ni hittar henne här. I vilket fall tipsade hon om den här låten, dessvärre tänker jag lite på Johan Palm när jag här den. Men å andra sidan är det bara att försöka vänja sig av med det, så enkelt är det.

John Mayer - Free Fallin'

sophia

Nu är jag hemma igen, åter till saknad. Min pojkvän var dock extra omtänksam och lämnade kvar en väldoftande tröja här, mums! Den kommer få agera kudde i natt skulle jag gissa på, eller någon form av snuttefilt. I vilket fall, min dag har varit utmärkt, ni vet sådär lagom och bra. Imorgon ska jag upp till Stockholm och Sophiahemmet och kika till knät, förhoppningsvis för den sista gången men man ska aldrig hoppas för mycket. Men man kan alltid hålla tummarna och ja, vara positiv helt enkelt, så hoppas vi på att de hittar vad som är felet och kan fixa till det, utan fler operationer.

PUSS

att du aldrig kan bestämma dig

God morgon.
Eller ja, jag unnade mig en rejäl sovmorgon så svärfar Thomas trodde jag dött här inne på Johans rum. Jag kanske borde börja sätta klockan och skola in mig innan skolan börjar, så slipper jag försova mig första veckan i alla fall. Nå ja, vi ska till Linköping och kika runt lite. Vädret är urmysko så jag har lite ångest för vad jag ska ha på mig....jeans - kortbyxor, kortbyxor - jeans?! Suck, jag blir tokig. Dessutom kom jag på nu att jag inte vet vad jag ska ha upptill, linne - tshirt, tshirt - linne?! Ja, jag får väl klura vidare helt enkelt, helst innan Johan kommer hem så slipper jag höra den där djuuuupa sucken som betyder: "Att du aldrig kan bestämma dig". Men sån är jag, han har bara sig själv att skylla, typ.

Ikväll åker jag hem eftersom jag ska till Stockholm imorgon och kolla upp knät...igen.
Onsdag & fredag är det jobb, troligtvis lördag också.
Imorgon eller ikväll får ni en massa bilder från helgen, så håll utkik!
PUSS

ska vi inte stressa lite mer? medan vi ändå är igång

Verkar som att allting är försenat idag, först var bussen till mjölby försenad i 5 minuter, jag ska tillägga att jag hatar att vara sen, jag vill inte vara sen för då missar jag saker. Inte bra. I vilket fall så satt jag superstressad på bussen eftersom jag bara hade 10 minuter på mig att få ut biljetten och springa till spåret. När jag stressat som en tok och fått ut biljetten, sprungit till spåret och är sådär lagom mysigt svettig samt eftersvettig ser jag att, vad? Är tåget försenat i 15 minuter, hurra! Jo, visst, det skulle jag kunnat jubla över om det inte vore så att det sista tåget som skulle ta mig till Katrineholm fanns i Norrköping och det bara var 10 minuter innan det skulle gå när jag skulle ha kommit till Norrköping. I stort sett så har jag haft ont i magen för att jag inte skulle ha hunnit med något idag.
För att bre på lite mer stress och lite förebyggande magsår ska jag stressa ner till jobbet nu, 3 timmar och ja. Fint blir det. Sen kommer Johan hit, <3

PUSS

hold me down sweet and low, little girl

Jag känner att det blir en himla mycket Johan-prat just nu. Men vad gör det liksom?
Jag förstår inte hur han kan hitta så mycket bra musik, varför frågar aldrig han vart jag har fått tag i låtar, vem som sjunger dem osv? I vilket fall, den här bra låten visade han upp för mig, ett ord: SLURP!


Augustana - Sweet and low

sömngångare

God morgon på er.
Egentligen ställde jag klockan på 8 men efter några snoozar vaknade jag för ett tag sedan halv 9, helt okej gjort för mig i alla fall tycker jag allt. Jag tror jag har för mig något konstigt och ovanligt på nätterna/mornarna innan Johan ska upp, anledningen är nog att sängen av någon konstig anledning blir så tom utan honom och jag vill helt enkelt inte att han ska gå upp. I går morse hade jag stängt av hans alarm på mobilen, omedvetet och han vaknade klockan 05.40 då han börjar jobba 06.00. I natt lovade att jag skulle hålla mina fingrar i styr och när mobilen ringde lät jag den vara, så himla bra av mig ändå. Dessvärre tog Johan med sig den i sängen för att snooza lite och på något omedvetet sätt hade jag även stängt av detta larm. Han vaknade inte så sent men i alla fall, är inte det här ett tecken på äkta kärlek? Eller kanske bara att jag är en väldigt sjuk människa i sömnen.....

without me you got it all, so hold on

När man är ensam såhär har man inte mycket att göra, mest leta efter låtar som man gillar och sånt, ni fattar va?
Jag är helt klar nu och väntar på Johan, eviga väntan. Jag hittade i alla fall den här låten.


Robert Pattinson - Never think

rip curles

Jo förresten, jag glömde säga det förut men jag fick en liten, liiiiiten, minichock igår när jag anlände. Min pojkvän har nämligen rakat bort sina lockar, förstår ni? De fina lockarna som jag brukade borra in min näsa i och dra mina fingrar igenom är borta. Vart ska jag nu har händerna? Dessvärre hade jag inte rätt i att han inte skulle passa i det, för det gör han....tyvärr. Tack och lov växer det ut och om han rakar bort det igen kommer jag gråta floder. Eller så snor jag alla rakapparater som finns och gömmer undan dom tills dessa dumma idéer har försvunnit, är det en liten tonårsrevolt kanske?


Förstår ni hur tomt och sticksigt det är?
Ett ord...snyft!

@johan

God morgon.
Jag vaknade för ett bra tag sen och har tills nu försökt få igång på Johans dator, till slut sjönk jag en nivå och frågade honom vilket lösenord det var och voila! Jag funderar på om jag ska gå ner och äta frukost kanske, om en stund, inte riktigt än kanske, så hungrig är jag inte. Istället sätter jag mig här och kikar på Twilight i en betydligt bättre version än vad jag har sett. I dag är det tydligen något som kallas Johannamarken(?) Johannamarknaden, något i den stilen, namnet Johanna är med i alla fall.

Men jag hinner nog blogga lite mer idag/ikväll.
PUSS

finally

Tjoho hörrni!
Jag fick sluta tidigare från jobbet, redan vid klockan 1 idag. Därefter  har jag packat, bäddat sängen och gjort sånna saker som är nödvändiga att göra när man ska åka bort. I vilket fall så är jag helt klar nu, har ingenting att göra förutom att vänta. Men vad vet jag, jag får väl sätta mig och glo en stund på OC innan bussen går vid klockan 19. Så i stort sett är det bara 4½timme kvar tills jag kan pussa min pojkvän igen - finally!

Men jag bloggar lite då och då, när jag har tråkigt och när jag kommer åt.
PUSS, ha en fin helg allesammans!

lets get together and use those lips

Okej, det blev en väldigt sen träning, men i vilket fall, det var en träning och nu är jag förbannat stolt över mig själv, som vanligt när jag har tränat. Nu väntar en banan och en dusch, åh vad jobbigt! Sen ska jag nog sova tror jag. Jag tänkte i vilket fall bara kika in och säga hej, och tipsa om den här braiga låten, mumma, slurp, mums, grr!


Joaquin Phoenix & Reese Witherspoon - Time a wastin'
Från Walk the line

john blund

Pjuh, jag slutade för en och en halvtimme sedan, och fy vad jag är trött. Jag har haft jordens svårigheter att sova, blir inte ett dugg trött och bara ligger och väntar på att John Blund ska komma. Men nu är jag faktiskt riktigt trött, jag kanske för en gång skull kan somna innan klockan 2. Fler negativa saker är att jag har sjukligt ont i ryggen och i nacken, riktigt hemskt när man står upp i en butik hela dagarna, huuu!

Nu ska jag glo vidare på OC innan jag tar och tränar en liten sväng med DVD:n.
PUSS

greasecake

Greasecake
Kakan
Du behöver;
- 3 ägg
- 3 dl socker
- 3 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl kokande vatten

Smeten
Du behöver;
- 1 dl mjölk (koka)
- 150 gr margarin (koka ihop med mjölken)
- 2 msk vaniljsocker
- 2 msk florsocker
- 1 msk kakao

Kakan
Såhär gör du;
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda ihop alla ingridienser
- Bröa en form och häll i smeten, sätt in kakan i ugnen i 45 minuter
- Låt kakan svalna några minuter, dela den därefter på mitten och lyft av locket

Smeten
Såhär gör du;
- Blanda alla torra ingridienser och häll därefter i mjölken och margarinet
- Häll smeten över botten på kakan
- Sätt på locket på kakan igen och låt den stå och viola!



blir man inte lite mer vuxen?

Kul, jag vaknade i morse av att klockan ringde och kom i samma stund på att jag inte börjar förrän klockan 2, istället för 1. Nu återstår det att vänta eftersom att jag är helt klar, vad långtråkigt det kan bli när man blir klar så snabbt. Förresten kom mitt H&M-clubkort idag, känner man sig inte liiite mer vuxen när plånboken fylls med olika kort, kvitton och sedlar? Eller är det bara jag som har den knasiga känslan?

Nu kommer i alla fall ännu ett recept upp.
PUSS

grahamsbullar

Jag fick en riktig bak-knäpp igår och gick lös med recept och ingridienser.

Grahamsbullar
Du behöver;
- 50 gr margarin (smält)
- 5 dl mjölk
- 50 gr jäst
- 1½ tsk salt
- 2 msk socker, ljus sirap eller honung
- 8 dl grahamsmjöl
- 4-5 vetemjöl


Såhär gör du;
- Sätt ugnen på 225 grader
- Blanda ihop alla ingridienser till en smet, så att den inte är kladdig
- Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter
- Baka ut degen till små runda bullar och låt dem jäsa återigen i 30 minuter under bakduk.
- Pensla bullarna med ägg och in med dem i ugnen i 10 minuter och voila!




kameran

I juni fick jag en kommentar från Emma, hon undrade vad jag hade för kamerasaker. Nu har jag tagit mig tid att rada upp alla saker och fotograferat dom.

 
1.
Pentax 16-45mm, mitt första objektiv som jag fick med kameran. Funkade finemang tills det fick sig en liten skada på fokusringen men jo, det funkar fortfarande, dessvärre inte lika bra som förut.
2. Pentax 50mm macro, mitt andra objektiv och alltså mitt första macro. Det är superbra verkligen, jag älskar det. Dessvärre fotograferar jag inte alls mycket i macro och använder det därför inte så mycket, bra att ha till hands.
3. Sigma blixt EF-530, första blixten jag använde förutom den som redan finns i kameran. Fungerar kanoners.
4. Velbon stativ CX 686, stativ som jag fick i juklapp förra året, perfekt höjd och jag gillar att man kan snurra och göra alla möjliga saker med det, utmärkt!
5. Tamron AF 70-300 LD macro, mitt senaste objektiv jag köpte på min praoplats. fungerar superbra och dessutom kan man zooma riktigt långt, vilket namnet iofs säger. Men ja, det fungerar kanon det också. Som allting annat.

Jo, förresten är mitt kamera hus en Pentax K10D.


wakie wakie

Hur vaknade ni i morse? Själv vaknade jag av en hundpuss på handen och därefter på kinden, finemang. Ut och knalla med hundarna och därefter snooza en halvtimme eller så. Frukost bestående av fil med fruktsallad från igår och rågkaka med leverpastej och gurka, mums. Därefter har jag duschat, dammsugit och kikar runt lite. Snart ska jag ner till jobbet och kika hur jag ska jobba i veckan, jag saknar det lite faktiskt. Men nu ska jag inte sitta här och uggla längre, let's go.

PUSS

for love and only love

Min fina pojkvän presenterade precis den här braiga låten för mig. Slurp!

U2 - Electrical storm

greece










fruity

Är det bara jag som älskar fruktsallad? Nej, jag tänkte väl det. Mums mums!
Nu ska jag krypa ner i sängen, titta på alla möjliga filmer, redigera kretabilderna och äta fruktsallad med glass.


I min fruktsallad är det;
- äpple
- banan
- apelsin
- vindruvor

supererga

När man har såhär tråkigt som man bara kan ha på söndagar är det alltid trevligt att kika på kläder, skor, smycken, underkläder och ah, ni fattar. Nu har jag hittat ett par skor i alla fall från Superga. Jag tycker det är grymt snyggt med blåa jeans (eller vilken färg de nu har) ihop med ett par vita tygskor, slurp!

 

bored

Fy vilken tråkig dag! Booooooring! Det är dåligt väder och mina planer med en promenad tillsammans med Lovisa gick åt pipan, suck. Det ser ut som det blir en dag med onödiga nödvändigheter och jo, det är ju bra....i och för sig. Söndagar är helt enkelt meningslösa. Nu ska jag påbörja en lista om vad dagen ska innehålla och redigera kretakort som ska kika in här om ett tag.

PUSS

movienight

Hemkommen från bion för ett tag sedan.
Jisses, ett x antal skräckslagna skutt i biostolen och hjärtklappningar så var Harry Potter klar. Ja ja, filmen var kanonbra i alla fall men fan så dåligt slut. Troligtvis ordnar det upp sig i senare filmer men jag blir så irriterad över dåliga slut, suck.

Nu ska jag sova hade jag tänkt.
PUSS

HP

Ändrade planer!
Jag och Maria kilar på Harry Potter istället, yey!
PUSS

pust

Killevippen!
Min dag har gått åt att städa rummet i en väldans seg gång, men är det inte ganska skönt att bara ta det lugnt en dag och inte stressa med något alls?
Jag fastnade precis vid ett program på tv4+ som heter Dont forget the lyrics, lite som Vem vill bli miljonär? men att man sjunger en text och får välja om man vill låsa eller inte en text, om man har sjungit rätt vinner man pengar och därefter klättrar man på en skala med pengar. Ganska roligt faktiskt.
Kvällen kommer tillbringas med fina Maria på Palladium, bilder kommer.
PUSS

wopsi

Det är ganska bra att ha kunnat cykla i 14 år och ändå ramlar man. För någon timme sedan druttade jag omkull på cykeln och skrapade upp höger knä samt vristen. Man får se det som en krigsskada (hur det här nu skulle kunna vara ett krig på något sätt). Alsosprit på det här är inte vidare fint inte, men jag klarade handflatorna i alla fall, pjuh - annars svider det ju sådär hemskt.

Nu ska jag röja upp på mitt rum lite, egentligen hoppas jag på lite smådåligt väder så jag kan ta en rejäl städning.
Dessutom har jag kommit fram till att jag vill måla hela rummet i den beiga färgen jag redan har, pust.
PUSS.

tummen upp!

Tudeloue allihopa!
Sicken dag, somnade runt halv 5 i natt för att det var så varmt och dessutom hade jag inte gjort någonting på dagen och då blir jag ju inte av med någon energi liksom. I vilket fall vaknade jag vid halv tolv och åkte ganska snart till Tuva och Willam, nu har jag varit där hela dagen lång och badat i deras pool, ätit thaimat, spelat volleyboll och ja, bara haft det fint!











home again

Tudelou!
Jag har landat i Sverige och är hemma! Jag har saknat ett antal saker här hemma, till exempel min säng, mina kuddar, min pojkvän, mina flickvänner, mitt jobb (faktiskt), farmors bröd, musik och svensk film.

För att återställa det sista ska jag se Hitta Nemo nu.
Men nu vet ni att jag lever i alla fall.
PUSS!

bye sverige, hello kreta!

Några timmar kvar bara, sen sitter jag och mamma på planet till Kreta. 4,5 timmar tar det att flyga ner, jag känner på mig att jag kommer vara ganska rastlös. I vilket fall är i stort sett allting packat nu och ja, vi ska bara äta den sista måltiden med familjen på 2 veckor och efter det ska vi åka iväg är det tänkt.

Pjuh! Nu ska jag väl kasta ner det sista i resväskan och fixa iordning mig själv innan vi åker iväg.
Men hörrni, vi hörs när jag kommer hem den 16:e, då återkommer jag med en massa bilder.
PUSS!



cidinho & doca

Lite peppmusik såhär innan man ska sova är väl aldrig fel.
Någon som har undgått att höra denna?

Cidinho & Doca - Rap das armas

seperationsångest?

Hemma från Matilda för någon timme sedan, det var väldigt trevligt faktiskt. Skämt och gliringar i stort sätt hela tiden, sånt som vi pratar om hela dagarna. Ett litet minus tyvärr är att jag har haft bestående huvudvärk sedan jag var hos mormor och morfar. Jag antar att det är någon slags spännings-huvudvärk för resan imorgon, usch. Imorgon blir det en tidig uppgång eftersom att jag och mammsen ska till Norrköping och införskaffa mig lite kläder, därefter hem och packa resten. Sen ska jag bara njuta av att ligga i min egna säng på två veckor - seperationsångest tror jag nästan.

Nu måste jag sova, annars lär jag vara död imorgon.
PUSS!

tvkväll

Hemma igen!
Skavsår i öronen och megaont i ryggen, fy vad det tär på en att stå upp hela dagarna när man inte är van. Mer än vad man tror faktiskt. Mina planer för kvällen ändrades precis så nu ska jag, maria och rasmus i klassen iväg till matilda och kika tv hela kvällen, prata och ha trevligt.

Vi hörs senare.
PUSS

books

God morgon.
Jisses vad jag har sovit gott i natt, jag tror det är något speciellt med nybäddade sängar helt enkelt. Det blev lite ändrade planer nu på morgonen, istället för att åka ut till morfar så åker vi ut senare ikväll när jag har slutat jobba. Nu ska jag och pappa åka ner till SE-trafikskola och fixa med körlektioner och böcker osv. Sen blir det jobb, 13.00 - 17.00.
Jag måste ner till biblioteket också och låna böcker tills Kreta. Förra året läste jag ju 3 böcker på en vecka, så ska man sikta på 6 böcker blir det en hel del. Jag som tycker om listor  har till och med gjort en till böcker.

- Mörkrets hjärta, som jag läser nu.
- Klockan 10.30 på stranden i Khao Lak, som jag påbörjade men aldrig avslutade.
- About a boy.
- Tusen strålande solar.
- Egogirl.

nighty

Okej hörrni, nu är jag ett steg närmare färdig.
Ganska klar med andra ord, lite till ska jag nog packa ner, lite fler klädesplagg och lite smågrejer som är bra att ha ni vet. Men det får jag göra imorgon istället. Imorgon ska jag åka till Valla och fira morfar som fyllde år idag, därefter jobba från 1 till 5 och ja, fortsätta packa helt enkelt.

Det låter väl som en helt okej dag va?
PUSS!